Spring til indhold

Fra dagtilbud til skole

At begynde i skole er et nyt og spændende kapitel i et barns liv. Det kan samtidig være en stor forandring for både barn og forældre, når der skal siges farvel til det kendte liv i børnehuset. Her kan du læse lidt mere om, hvordan dit barns dagtilbudsområde og skole arbejder for at sikre dit barn den bedste skolestart.

Læring gennem hele barndommen 

Personalet i område Kildedams dagpleje, børnehuse, skole indgår i et forpligtende samarbejde om, hvordan overgangen fra dagpleje/vuggestue til børnehave og overgangen fra dagtilbud til skole skal forløbe.

Det betyder blandt andet, at børnene kommer på besøg i skolen, og at lærerne og pædagogerne fra skolen kommer på besøg i børnehuset. Desuden er det muligt at komme i før-SFO på vores afdelinger i Ugerløse, Store Merløse og Stestrup. 

Hvis dit barn har brug for særligt målrettet hjælp for at sikre udvikling i det sidste år i dagtilbuddet, er der oprettet et samarbejde kaldet På Vej i Skole. Det kan f.eks. være børn, hvor forældre og dagtilbuddet er i tvivl om, hvorvidt barnet skal skoleudsættes eller have et specielt skoletilbud. Forældre og institution udarbejder sammen handleplan med mål og indsats omkring barnet forud for skolestart.

 

 Feedback

Sidst opdateret

21.12.2016

Ansvarlig redaktør

Marianne Klarskov